STERKE DRANK 

Ik weet wat van sterke drank SDEN-Niveau 1

Als je iets meer over gedistilleerde drank wilt weten, als hobby of voor je werk, het boekje  ‘Ik weet wat van sterke drank’ een aanrader. In dit boekje wordt helder uitgelegd wat distilleren is en hoe sterke drank wordt gemaakt. Ook vind je informatie over veel voorkomende dranken, hun herkomst en wat er zoal in zit. 

Natuurlijk is er aandacht voor de smaak, wat je er in kunt proeven en welk glas bij welke drank past. Ik weet wat van sterke drank, wijst je vlot de weg in een boeiende wereld van sterke drank boordevol verschillende smaken.

Ik weet veel van sterke drank SDEN-Niveau 3

Sterke drank, cocktails, longdrinks en mixen worden steeds populairder! In zo’n booming wereld is het van onschatbare waarde wanneer jij, als professional of serieuze liefhebber, echt weet waar je over praat.

Ik weet veel van sterke drank gaat veel verder dan alleen het beschrijven van de smaak van talrijke dranken. Het begint letterlijk bij waar het ooit begon, bij de geschiedenis van alcohol en van distillatie. Het maakproces – van grondstof via distillatietechnieken, rijping, botteling en etikettering – wordt, met behulp van geïllustreerde schema’s, helder uitgelegd.

Naast dat het boek gebruikt wordt als lesmateriaal is het ook een boek waar je als liefhebber van gedistilleerd veel plezier aan beleeft.